U okviru prvih aktivnosti našeg novog projekta koji ima za cilj da mlade ohrabri, motiviše i informiše kako da sigurno koriste različite digitalne servise državne uprave, u petak 27. septembra organizovale smo radni sastanak sa saradnicama i saradnicima iz udruženja Centar za omladinski rad.

“Korak bliže: Šta sve možemo kao eGrađanke i eGrađani?” okrenut je razvoju digitalnog građanstva. Tokom nekoliko narednih meseci sugrađanke i sugrađani uzrasta od 16 do 30 godine imaće priliku da se na lak i prijemčiv način upoznaju sa mogućnostima i osnovnim koracima prijave na portal eUprava odnosno eGrađanin, kao i sa neophodnim procedurama za samostalno obavljanje različitih poslova i korišćenje dostupnih usluga državne administracije putem računara ili mobilnog telefona.

Glavne projektne aktivnosti uključuju kreiranje nekoliko jednostavnih vizuelnih prikaza osnovnih procedura, kao i žive info-susrete sa mladima koje ćemo organizovati na teritoriji Grada Novog Sada.

Centar za omladinski rad dugi niz godina uspešno sprovodi projekat Mobilnog omladinskog kluba i ima dragoceno iskustvo rada sa mladima iz van-gradskih sredina koje bi posebno voleli da uključimo u aktivnosti. Na sastanku smo izdvojili nekoliko naselja i mesnih zajednica u kojima postoje uslovi za animiranje lokalne omladine i realizaciju info-susreta.

U narednih nekoliko nedelja napravićemo finalne dogovore i najave za info-susrete. Aktivnosti namenjene mladima pratiće i vizuelna kampanja, kao i kampanja na društvenim mrežama kroz koju ćemo i zainteresovanima i široj javnosti detaljnije prezentovati ciljeve projekta, konkretne događaje i postignute rezultate.

Projekat “Korak bliže: Šta sve možemo kao eGrađanke i eGrađani?” sprovodi se uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije ciljeva i mera Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2024. godinu.